A Food and cooking , Design - Created by - Lyon, Rhône-Alpes Contact the project's creator

 • Allez voir ! Les 75% d'AXA sont arrivés :) Plus que 3 jours pour remplir la jauge, soit 193€. Autant dire que cette campagne a été une réussite. Merci à vous tous. Encore beaucoup de chemin devant nous mais vous serez au courant de tout en nous suivant sur notre page Facebook. Merci encore ! 

  No niin! AXAn rahat on tullut eli 75% tavoitesummaamme :) Enää 193€ ja 3 päivää. Kiitos teille kaikille. On vielä paljon tehtävää edessä mutta seikkailu jatkuu meidän FB sivulla!


 • La Finlande célèbre aujourd'hui la journée de Mikael Agricola, et de ce fait la journée de la langue finnoise. En effet, Agricola a traduit le nouveau testament en 1548, ce qui sera le début de la langue finnoise écrite. A cette occasion, et pour remercier l'équipe "Le Macaron Breton" qui nous ont rejoints dans l'aventure du concours en se mobilisant en masse, voici nos propres macarons ! http://go.axa.com/1MJ1B8a

  Eli hyvää Suomen kielen ja Mikael Agricolan päivää!


 • Bonjour à tous !

  C'est parti, la compétition des projets commence. Votre vote et celui de vos contacts nous sont donc importants. Merci de votre soutien, et qu'Ivalø soit gagnant !

  http://partagerproteger.axa.fr/index.html

  Ivalø valittiin Axan järjestämään kilpailuun viiden muun projektin kanssa. kilpailu jatkuu koko huhtikuun ja äänestämässä voi käydä joka päivä uudelleen. Auttakaa meitä äänillänne, niitä tarvitaan paljon!

  AXA tukee kilpailussa parhaiten menestyneitä projekteja seuraavasti:

  - 100% ensimmäiselle

  - 75% toiselle

  - 50% kolmannelle

  http://partagerproteger.axa.fr/index.html

 • Ivalø a été retenu par Axa pour être en compétition avec 5 autres projets dès demain et ce, tout le mois d'avril. Le projet va donc participer à l'opération Partager. Protéger d'AXA, en partenariat avec MMC et sera ainsi soumis aux votes des internautes.

  Les projets sélectionnés par le public bénéficieront d'un abondement d'AXA à hauteur de :

  - 100% pour le premier

  - 75% pour le second

  - 50% pour le troisième

  Une très bonne nouvelle donc. Nous vous communiquerons le lien pour voter demain. Cependant, la campagne n'est pas pour autant terminée. Nous vous remercions de votre soutien, continuons dans ce sens !

  A très bientôt,

  Liisa et Romain


 • Suivi par plus de 2000 personnes, ce blog tenu par une finlandaise vivant à Paris raconte les joies et les déboires d'être finlandais et de vivre à Paris, un lieu de rencontre entre les finlandais et les français qui partagent des passions similaires. De la cuisine à l'art de vivre en passant par coups de gueule ou coups de folie, Maurelita vous emmène dans un autre Paris, que vous ne connaissiez peut-être pas.

  C'est avec grand bonheur que nous avons découvert un article au sujet de notre projet sur ce blog. Grand merci et à bientôt ! www.maurelita.com

 • **** PÄIVITYS****

  Projektia voi käydä äänestämässä täällä : http://go.axa.com/1MJ1B8a

  Jos me sijoitumme tämän kuun loppuun mennessä kolmen ensimmäisen joukkoon äänestykseen osallistuvasta kuudesta projekti-ideasta, AXA –vakuutusyhtiö tarjoaa rahoituksen meidän projektillemme!

  Klikkaa siis sivun oikeasta laidasta ”Je vote”, ja sähköpostiosoitteen annettuasi käy vahvistamassa äänesi klikkaamalla mailiisi tullutta vahvistuslinkkiä. Erikoisinta tässä äänestyksessä on se, että samalla sähköpostilla voi ilmeisesti käydä äänestämässä kerran päivässä.


  KEITÄ ME OLEMME?
     
  Liisa : ”Hei! Olen Ivalø -projektin suomalainen vahvistus ja innokas jauhopeukalo. Ranskassa matkustaessani ja asuessani olen kokenut, että  Suomea arvostetaan paljon ja siitä ollaan hyvin kiinnostuneita. Haluaisin tehdä kotimaatani tunnetummaksi ja tuoda ranskalaisille kulinaristeille jotain uutta ja eksoottista. ” 
  Rami: ”Moi! Olen projektin ranskalainen Suomi-fani! Pohjoismaat ja erityisesti Suomi ovat kiinnostaneet minua jo pitkään, jos ei aina, sillä arvostan sitä, miten luonnon vaikutus näkyy ihmisten elämässä (muotoilu, taide, musiikki, arkitehtuuri). Olen myös perustanut Lyonin suomalaiset -seuran kotikaupunkiini, joka on kuin ensimmäinen tiili pienessä Suomessa, jonka haluan rakentaa Lyoniin.”
 • Ivalø, Pieni Suomi Ranskassa

  Ivalø on Rhône-Alpesin pääkaupungissa Lyonissa sijaitseva ranskalais-suomalainen yhteistyöprojekti, joka tähtää suomalaisen kulttuurin ja muotoilun välittämiseen ranskalaiselle yleisölle design-kahvilan muodossa. Projektin taustalla ovat Suomesta innostunut lyonilainen Romain Berne (suomalaisille kavereille Rami) ja helsinkiläinen Liisa Wiik. Rami on opiskellut suomea useamman vuoden sekä ammentanut Suomitietouttaan Helsingissä ja Joensuussa parin vuoden ajan. Ranskan kieli taas vei Liisan mukanaan jo lapsuudessa ja sittemmin hän on asunut Nizzassa ja Lyonissa. Yhteinen intohimo pohjoismaiseen ja erityisesti suomalaiseen muotoiluun sai aikaan idean tuoda palan Suomea keskelle Ranskan toiseksi suurinta kaupunkia.
  Kahvila & designputiikki
  Lyonia pidetään Ranskan ja koko maailman  gastronomisena pääkaupunkina, joka on tunnettu mm. kansainvälisesti arvostetuimmasta Bocuse d’Or –kokkikilpailusta. Lyonilaiset ovat avoimia uusille mauille ja ruokakokemuksille, ja uusia ravintoloita ja kahviloita seurataan mielenkiinnolla. Ivalø tuo raikkaan lisän perinteiseen kahvilakulttuuriin, tarjoten suomalaisia herkkuja korvapuusteista karjalanpiirakoihin. 
  Kahvikupposen ääressä on mahdollisuus myös tutustua suomalaisten muotoilijoiden ja suunnittelijoiden tuotteisiin sekä tehdä ostoksia suomalaisessa tunnelmassa. Liikkeestämme on tarkoitus löytyä mm. valikoima suomalaista sisustusmuotoilua, keittiövälineitä, astioita sekä suomalaisia herkkuja. Haluamme tuoda Suomea tunnetuksi Lyonissa sekä tarjota uusille suomalaissuunnittelijoille mahdollisuuden esitellä tuotteitaan Ranskassa, tunnettuja suomalaisbrändejä unohtamatta.
 •  MIKSI?
  Pohjoismaalainen tyyli ja design ovat jo runsaat kymmenen vuotta kasvattaneet suosiotaan Euroopassa ja levinneet mm. Ikean innoittamana ympäri maailmaa. Puhdaslinjaisuus, selkeys, monikäyttöisyys ja hyvä hinta-laatusuhde ovat syitä siihen, miksi myös Ranskassa pohjoismaisesta muotoilusta on tullut trendi erityisesti modernin kaupunkilaisväestön joukossa. Suomalainen muotoilu vastaa tiedostavien kuluttajien vaatimuksiin tuotteiden ekologisuudesta ja alkuperästä. Tämän lisäksi karunkauniin luonnon ja hiljaisuuden maana Suomi kiehtoo ihmisiä, jotka etsivät vaihtoehtoa nykymaailman hektiselle elämäntyylille.
  Lyon, muinaisen Gallian pääkaupunki, on nyky-Ranskan toiseksi suurin liiketoimialue Pariisin jälkeen. Design-alalla pohjoismainen ja erityisesti tanskalainen muotoilu ovat täällä hyvin esillä, kun taas suomalaisen muotoilun valikoima on lähes olematon. Tätä tyhjiötä Ivalø pyrkii täyttämään, tarjoamalla samalla suomalaisille yrityksille uutta näkyvyyttä keskeisellä sijainnilla Ranskassa. Lyonissa asuu myös suurehko suomalaisyhteisö, jolle kotimaasta muistuttava tila on varmasti tervetullut.

  MISTÄ NIMI IVALØ ?
  Liikkeemme nimi tuo kaikuja Lapista ja on vokaalivoittoisena kaunis esimerkki suomen kielestä ranskalaisille, joille suomi on kielenä lähes tuntematon. Sana sopii silti myös ranskalaiseen suuhun, se on helppo ääntää ja ø –kirjain (joka suomalaisasiakkaiden mielestä voi vaikuttaa oudolta) tuo välittömän mielleyhtymän Pohjoismaihin. Lisäksi Ivalo –sanan loppuosa valo on tärkeä osa suomalaista luontoa. Valon määrän vaihtelu kesästä talveen on ainutlaatuista Suomessa, ja valo on siksi olennainen elementti myös muotoilussamme.

  MY MAJOR COMPANY
  Teidän avullanne voimme toteuttaa tämän ”pienen Suomen” Rhône-Alpesin sydämeen. Projektimme hyväksyttiin mymajorcompany.com –sivuston crowdfunding  -keräykseen. Tämä keräys auttaa meitä saavuttamaan minimitavoitteemme, 6000 e, ja näin pääsemään alkuun liikkeeseen tarvittavissa huonekalu- ja sisustustarvikehankinnoissa. Kaikensuuruiset lahjoitukset ovat tervetulleita. Lahjoitussummasta riippuen tarjoamme osallistujille seuraavaa: ranskankielisille lahjoittajille suomen kielen kursseja, suomalaisen keittiön kokkikursseja ja matkavinkkejä Suomeen. Vastaavasti suomalaisille lahjoittajille tarjoamme ranskan kielen ja ruokakulttuurin kursseja ja matkavinkkejä Ranskaan. Toivomme löytävämme mahdollisimman paljon tukijoita ja yhteistyötahoja projektillemme. Löydät meidät myös Facebookista. Lähde siis mukaan jakamaan suomalaista kulttuuria ja osaamista kanssamme! 

€6,087
on €6,000

funded on
May 24, 2015

See the progression 

Top backers

To participate, choose your rewards

Rewards

Don d'1€

€1

Remerciements : nous vous remercions profondément de votre contribution !

1 sold, unlimited.

Don de 10 €

€10

Une pâtisserie finlandaise vous est offerte dans notre espace

21 sold, unlimited.

Don de 20 €

€20

Un cours d'une heure de finnois pour apprendre les rudimentaires à Lyon et une pâtisserie dans notre espace

10 sold, unlimited.

Don de 30 €

€30

Un cours d'une heure de finnois ou un cours de cuisine finlandaise à Lyon et une pâtisserie finlandaise dans notre espace vous sont offerts

9 sold, unlimited.

Don de 50 €

€50

On vous envoie un pack de 10 recettes finlandaises et vous offre un cours d'une heure de finnois ou de cuisine à Lyon

5 sold, unlimited.

100 € ou plus

€100

Une heure de cours de finnois, un cours de cuisine finlandaise, des conseils personnalisés pour votre séjour en Finlande, un pack de 10 recettes finlandaises et une pâtisserie dans notre espace

4 sold, unlimited.